Twitter Facebook Other languages
Macon, Europe

Val-de-Saôneen kuuluva Mâconin alue kutsuu sinut vierailulle kaikkein välimerellisimpään Beaunen ja Lyonin välillä sijaitsevista Etelä-Burgundin seuduista.
Löydä romaanisen taiteen vetonaulat (Cluny, Tournus), Mâconin alueen arvoviinit ja viinien tie, Lamartinen reitti, Solutrén kallioiden muodostama suuri valtakunnallinen Ranskan entisajan jäännöspaikka, Vergissonin kunta, Saônen rannat...

Traboule

Matkailunähtävyyksiä ja -reittejä:

Muistomerkkejä Mâconissa ovat Hôtel Senecé (17. vuosisata), Hôtel-Dieu-sairaala, kupoli ja apteekki, Pyhän Pietarin kirkko (19. vuosisata), puutalo (15. vuosisata), Pyhän Laurentiuksen silta (11. vuosisata). Entisajan jäännöksiä edustavat Pyhän Vincentin vanhakirkko (11.–12. vuosisata), Mâconin tuomiokirkon jäännökset, Pyhän Clémentin jäännöspaikka, joka on 6. vuosisadalta peräisin oleva hautabasilika.

Mâconin alueella sijaitsevat Lamartinen linnat Saint-Point ja Pierreclos. Samoin kuin Berzén linna sekä linnat Brancion, Comartin, Sully, Vinzelles ja Pierre-de-Pressen linna …

Mâconin alueen Beaujoulais-viinien tien varrella ovat Pouilly Fuissé, Puilly Vinzelle, Saint Véran, Viré Clessé, Maconin 26 alkuperänimitystä, Moulin à vent (Tuulimylly), Saint Amour (Pyhä Rakkaus)...

 Lamartinen jalanjäljiltä avautuu Prissé, Bussières, Milly-Lamartine, Saint-Point, Pierreclos.

Les Carrières de la Lie” ovat kalkkikivilouhoksia (gallo-romaaniselta aikakaudelta saakka).
Romaanisen taiteen löytöä edustuvat munkkien kappelit Berzén, Chapaize, Cluny ja Tournus.
Esihistoriallista jäännöspaikkaa taas edustavat Solutrén kallio sekä Azén ja Blanot’n luolat.

Gastronomia ja paikalliset tuotteet:

Mâconin alue on gastronomiapaikkakuntaa, jonka tuotteet ovat kuuluisia laadustaan. Näitä ovat Mâconin alueen 5 viinisatoa, vuohenjuusto, Bressen kana, charolais-rodun häränliha, ranskalaisten arvoviinien kilpailu, joka toimitetaan vuosittain huhtikuun 3. lauantaina.  
Viinimuseo sijaitsee Duboeuf-kylässä ja käsittää viiniköynnöksiä ja viinejä.

Vapaa-ajan harrastukset

Vapaa-ajan harrastuskeskusta ja uintia varten on huvipursi- ja venesatama. Crèches-sur-Saônen uimalassa uiminen on valvottua, ja siellä voi harrastaa vesileikkejä. Keskikaupungilla sijaitsee lisäksi olympiauimahalli.
Touroparcin eläin- ja vapaa-ajanpuisto käsittää yli 800 eläintä 10 hehtaarin alueella.
Acrobath-suoritusohjelma ja luonnon vapaa-ajan puisto asettavat koetukselle tasapainosi ja kylmäverisyytesi, kun siirryt puusta toiseen.

Urheiluharrastukset

Ilmaurheilua varten on käytössä helikopteri, kuumailmapallo ja ilmailuklubi.
Kalastukseen ja metsästykseen kuuluu mm. suurkalojen kalastus (piikkimonnikalastus).

Kävelyretkiä ja vaelluksia voi harrastaa moottoriajoneuvoilta suojatuilla polkupyöräteillä, joita ovat Voie Verte (vihreä tie) ja Voie Bleue (sininen tie).
Ratsastusurheilua varten on Laizén poniklubi. Maconissa järjestetään kansainvälinen esteratsastuskilpailu. Chaintréssa on hevosklubi.
Vesiurheiluun kuuluvat purjehdus, vesihiihto, melonta, lainelautailu, kajakkimelonta Saône-joella...
Golfia voi harrastaa Mâcon la Sallen ja Commanderien (ritarihuone) golfkentillä.
Kiipeilyyn tarjoutuu on mahdollisuus Solutrén ja Vergissonin kallioilla.

Virkistysohjelmat, näytökset

Kulttuuriohjelmia on tarjolla ympäri vuoden: valtakunnallinen teatteri, Crescent-jazzklubi ja musiikkiluola. Kesäkuusta elokuuhun järjestetään "L'été Frappé" (lyöty kesä)-festivaali, ilmaisia konsertteja ja näytöksiä, elokuussa on kesäyliopistoja, syyskuussa toimeenpannaan kahvilateatterikilpailu nimeltä "Vendanges de l'Humour" (huumorisadonkorjuut), marraskuussa järjestetään syyssinfonioihin kuuluva eurooppalainen laulukilpailu ja joulukuun ohjelmassa on tarinoita ja valoa…

Accomodations

Majoitukset